Conscience and Peace Tax International (CPTI)

 

Deze internationale vzw werd opgericht op 17 september 1994 te Hondaribbia (Baskenland, Spanje) ter gelegenheid van de 5e Internationale Conferentie van Oorlogsbelastingweigeraars en Campagnes voor Vredesbelasting.

CPTI werd erkend als een internationale vzw volgens Belgisch recht door het Ministerie van Justitie bij KB van 20 maart 1996. Bij beslissing van de algemene vergadering in februari 2013 werd de Belgische CPTI i.v.z.w. ontbonden op 30 juni 2013 en werden de tegoeden overgemaakt aan de pas opgerichte CPTI volgens Engels recht.

Conscience and Peace Tax International (CPTI), (English Registered Company Limited by Guarantee No 8514742), 1 Oak Close, Thorpe-le-Soken, CLACTON-ON-SEA, Essex, CO16 0HU United Kingdom. cpti@cpti.ws

CPTI is een NGO in special consultative status with the Social and Economic Council of the United Nations.

 

CPTI heeft als doel erkenning te bekomen van het recht op gewetensbezwaar tegen het meebetalen voor bewapening, oorlogsvoorbereiding en oorlogvoering via de belastingen.

Om deze doelstellingen te realiseren ijvert de vereniging bij internationale organisaties voor het bekomen en/of verbeteren van juridische en andere instrumenten, zoals nationale en internationale wetgeving, conventies, resoluties, richtlijnen, verklaringen, enz. De vereniging vergemakkelijkt de coördinatie van activiteiten van nationale verenigingen op het internationale vlak.

De raad van beheer en de algemene vergadering zijn samengesteld uit personen van verschillende landen.

zie website: 
www.cpti.ws

 

naar start